Przestrzeń pod działalność gastronomiczną przeznaczoną jest dla dwóch operatorów: A i B. Każdy z nich może obsługiwać z jednej kuchni dwa niezależne lokale restauracyjne z osobnymi wejściami oraz całoroczne patio.

Każdy z operatorów ma do dyspozycji:
1. KUCHNIĘ (poziom -1,5)
2. PIZZERIĘ (poziom -0,5)
3. RESTAURACJĘ (poziom +0,5)
4. PATIO (poziom +0,0)

Dzięki takim podziałom klienci mają do dyspozycji cztery restauracje różniące się klimatem, stylem i menu.

  • Restauracja operatora A składa się z dwóch lokali: 98 i 114 m2, kuchni 128 m2 oraz patio 385 m2.
  • Restauracja operatora B składa się z dwóch lokali: 110 m2 i 105 m2, kuchni 96 m2 oraz patio 165 m2.
  • Do każdego lokalu prowadzi osobne wejście z zewnątrz.
  • Istnieje możliwość połączenia lokali w poziomie.
  • Dużym atutem są dwie kuchnie obsługujące cztery lokale restauracyjne oraz dwa patio.

 

PRZEKRÓJ PIONOWY RESTAURACJI

Plac Wolności to miejsce często odwiedzane przez mieszkańców i coraz częściej – dzięki parkingowi pod NFM – przez turystów.
Z kolei Wrocławskie Planty zlokalizowane nad fosą miejską to popularna trasa spacerowa i miejsce spotkań.

Dodatkowo tytuł European best destinations 2018 wyróżnił Wrocław na tle innych znakomitych miast Europy, a Europejska Stolica Kultury 2016 wykreowała Plac Wolności jako miejsce największych koncertów artystycznych oraz cyklicznych imprez kulturalnych.